ЗА БЪЛГАРИЯ

Защо да избереш ?

България

България е разположена на Балканския полуостров в Югоизточна Европа и има общи граници с пет страни: на север река Дунав образува границата с Румъния, на юг граничи с Турция и Гърция, на запад – със Сърбия и Северна Македония, а на изток с Черно море.

Всяка година хиляди туристи се посещават страната не само през лятото за почивка в морските курортите, но и през зимата, за да карат ски, а също така и да изучават културата и традициите на народа ни, както и да посетят културните и исторически центрове на Балканския полуостров. В България и през цялата година можете да получите медицинско лечение в балнеологичните курорти.

Страната има площ от 110 912 кв.м. Повече от половината от територията ѝ е планинска или хълмиста: Стара планина пресича страната от северозападната граница до Черно море и образува вододел между река Дунав и Егейско море. На юг лежат на Родопите, които представляват границата с Гърция. В Югозападна България е разположена планина Рила, където е и най-високата точка на страната – връх Мусала (2925 м).

Към изток има няколко долини, включително Горнотракийската низина.

Най-голяма река е Дунав, чийто са притоци на Искър и Янтра. Други важни реки – Марица, Струма, Камчия.

КЛИМАТ:

В повечето части на България има континентален климат със студена зима и горещо лято, на юг преминава в средиземноморски. Средната температура през Май – 20 ° C, през юни и септември – 25 ° C през юли и август – + 26-28 ° C. Средната годишна температура е около 13 ° C.

Столицата на България е София.

Недвижими имоти

Ако оставим настрана красотите на България, прекрасния климат и пясъчните плажове, има редица значителни предимства при покупка на недвижими имоти тук:

– Всеки чужденец, собственик на имот в България, има право всяка година на на издаване на виза за многократно влизане на себе си и членовете на техните семейства (съпрузи и деца под 18 години);

– Присъединяването на България към Европейския съюз има положителен ефект върху икономическото развитие на страната. Всяка година тя става все по-привлекателна страна за бизнес и инвестиции в недвижими имоти;

– Чужди граждани – физически лица могат да закупят всички видове недвижими имоти в България (апартаменти, къщи, вили), както и търговски площи (магазини, хотели, барове). Парцели в България могат да се купят само от чуждестранни юридически лица, регистрирани в съответствие с българското законодателство;

Без съмнение, България заслужава вниманието ви и предлага добри възможности за инвестиции в недвижими имоти.